Barcelona: Presentació de la recerca sobre esterilitzacions forçades al Perú

Aquest divendres 14 d’octubre es presentarà a Barcelona la recerca «La veritat està en els nostres cossos. Seqüeles d’una opressió reproductiva», a les 18 h. al Centre Cìvic Drassanes .

bombo

La Xarxa de Migració, Gènere i Desenvolupament; l’ Instituto de Apoyo al Movimiento Autónomo de Mujeres Campesinas-IAMAMC i l’Asociación de Mujeres de la Provincia de Huancabamba, amb el support de l’Agencia Catalana de Cooperació al Desenvolupament presenten una important recerca sobre les seqüeles de les esterilitzacions forçades en l’autonomia fisica, econòmica, sexual i reproductiva de les dones indìgenas i en el seu benestar emocional i social: «La veritat està en els nostres cossos. Seqüeles d’una opresió reproductiva».

A més, destaca l’acció de resistència vindicativa de les dones més enllà de la seva realitat de víctimes, reconeixent els seus sabers, anàlisi i propostes organitzatives.

La present investigació està aplicada des de la crítica feminista descolonial i l’anàlisi interseccional, amb una proposta innovadora metodològica de la investigadora principal.

Moderarà la periodista Tona Gusi, Subdirectora de La Independent (XIDPIC.CAT-XIPVG). Les paraules d’inauguració seran a càrrec de Bombo Ndir, presidenta de la Xarxa de Migració, Gènere i Desenvolupament i d’Arlene Cruz, advocada feminista i integrant de la Xarxa de Migració, Gènere i Desenvolupament.

Comentarà la recerca, Drina Ergueta, Editora de La Independent. I en faran la presentació: Esperanza Huayama, presidenta de l’Asociación de Mujeres de la Provincia de Huancabamba – AMHBA i coinvestigadora i Sara Cuentas Ramírez, investigadora principal.

Acompanya la presentació una exposició fotogràfica que explica part de la lluita vindicativa de les dones indígenes per la veritat, la justícia i la reparació.

Escrit per La Independent

dijous, 13 d’octubre de 2016 00:00